Acupunctuur

6
User Rating: 3.03 (2 votes)

AcupunctuurklEen vrij alternatieve methode om te stoppen met roken is door middel van een acupunctuur behandeling. Door middel van de welbekende naalden moet de stress uit je lichaam verminderen en je minder zin krijgen in nicotine. Veel mensen die sessies met acupunctuur hebben afgerond melden een verminderde drang naar sigaretten en tabak.

Acupunctuur is vooral geschikt voor het bestrijden van de welbekende ontwenningsverschijnselen. Immers, wanneer je stopt met roken zal je zowel geestelijk als lichamelijk de zucht voelen om toch weer te gaan roken. Dit wordt sterker naarmate je langer geen nicotine tot je hebt genomen.

Hoe werkt het?

Bij een acupunctuur worden er op bepaalde plekken van je lichaam naalden zachtjes ingebracht. Deze naalden worden op plekken geplaatst waar je energiebanen zich bevinden. Hierdoor zal je lichaam minder gespannen voelen en je geestelijke stress sterk verminderen. Je wordt doordrongen van een enorme rust. Hierdoor krijg je zowel de zelfverzekerdheid als de overtuiging om je nicotineverslaving te doorbreken.

Op welke lichaamsdelen de naalden worden geplaatst is mede afhankelijk van de persoon. Hierbij worden ook je eigen voorkeuren meegenomen. Veelgebruikte opties zijn naalden in je oren of in de armstreek. Dit zijn bekende spanningspunten, waarlangs je gespannenheid via de naalden kan wegvloeien.

Als je een speciale behandeling ondergaat tegen het roken, dan zal de acupuncturist ook een focus hebben op het motivationele aspect. Hij of zij fungeert hierin als een soort coach, die je een paar goede handvaten meegeeft om niet weer terug te vervallen in je oude gedrag.

Hoe lang duur de behandeling?

De meest acupunctuur behandeling om te stoppen met roken nemen tussen de 3 en 5 sessies in beslag. Hierbij is een sessie per 10 dagen gemiddeld. Je kunt dus in minder dan 2 maanden al volledige van het roken zijn afgeholpen door middel van acupunctuur. Deze sessies worden langzaam opgebouwd. De eerste sessie zal even wennen zijn, terwijl de daarop volgende sessies zich sterk richten op de verschillende lichaamspunten.

Resultaat van Acupunctuur

Over het algemeen heeft acupunctuur bij veel mensen effect. Alleen een acupunctuur is vaak echter niet voldoende, maar het kan wel een enorme goede hulp zijn. Zo is een acupunctuur behandeling zeer goed voor het verminderen van de tabakssmaak. Behandelde personen meldden bijvoorbeeld dat ze tabak vies begonnen te vinden. Tevens wordt de drang naar nicotine sterk verminderd.

Nadat je gestopt bent met roken is een aanpak met acupunctuur direct toepasselijk in de eerste 2 maanden. Voor een volledig effect kun je het heel goed combineren met een mentale methode of de Allen Carr methode. Hierdoor is de kans op succes maximaal.

Acupunctuur kan sommige personen helpen om het rookgedrag te verminderen. Het is dan vooral geschikt om te relaxen. Acupunctuur is echter geen wetenschappelijk beproefde manier om volledig van het roken af te komen. Combineer het dus altijd met een andere methode.
6 Review Score
Voldoende

Acupunctuur kan sommige personen helpen om het rookgedrag te verminderen. Het is dan vooral geschikt om te relaxen. Acupunctuur is echter geen wetenschappelijk beproefde manier om volledig van het roken af te komen. Combineer het dus altijd met een andere methode.

Acupunctuur
09/08/2014
6/10
User Rating: 3.03 (2 votes)