Allen Carr Methode

9
User Rating: 4.03 (3 votes)

AllenCarr2Een zeer bekende en populaire methode tegen roken is het boek van Allen Carr. Zo zeer dat dit tegenwoordige ook wel de “Allen Carr” methode wordt genoemd. Allen Carr schreef zijn boek toen hij besloot te stoppen na 30 jaar rookverslaving. Hij had problemen om te stoppen met roken. Na 30 jaar slaagde hij echter wonderwel zeer goed om binnen een korte tijd de sigaretten naast zich neer te leggen, eigenlijk zonder veel moeite. Zijn beste tips en ervaringen heeft hij in op enerverende wijze het boek opgeschreven. Inmiddels zijn er wereldwijd miljoenen exemplaren van het boek verkocht en is het in meer dan 30 talen vertaald.

Hoe werkt het?

Het boek van Allen Carr gaat niet zozeer in op de effecten van stoppen met roken en hoe je ontwenningsverschijnselen tegen kunt gaan. Daarentegen wordt er dieper ingegaan op de redenen waarom je rookt. Iedereen heeft een reden waarom hij of zij eigenlijk rookt. Wanneer je deze onderliggende oorzaak aanpakt en bijvoorbeeld de behoefte kunt bevredigen met iets anders dan heb je al een enorme stap gezet in het laten liggen van die sigaret of tabak.

Hierbij wordt ook uit de doeken gedaan wat je moet in de periode als je gestopt bent. Het boek heeft hier een positieve insteek, en let ook op andere lichaamsactiviteit als sport en beweging. Allen Carr maakt hierdoor het hele proces om door het leven te gaan zonder tabak gewoon plezierig. En dat is een geweldige motivatie als je juist door een moeilijke fase in het ontwenningstraject gaat.

Hoe lang duurt deze methode?

Omdat het boek van Allen Carr vooral “zelf-hulp” is, bepaal je dan ook zelf hoe lang je over het stoppen met roken wilt doen. De methode van Allen Carr raadt wel aan om een moment te kiezen voor je laatste sigaret. Hierna ga je aan de slag om de oorzaken van je rookgedrag aan te pakken.

Hier komt uiteraard nog bij dat de zwaarte van verslaving bij ieder persoon anders in. Als je een echte kettingroker bent duurt het proces wellicht wat langer dan indien je meer een sociale roker bent. Veel lezer melden dat ze tijdens het lezen van het boek al effectief hebben kunnen stoppen.

Resultaat van de Allen Carr methode

De populariteit van het boek is niet voor niets. Ex-rokers die het boek hebben gelezen zijn laaiend enthousiast over de aanpak van Allen Carr. Daarbij meldden veel personen dat juist dit boek ze heeft geholpen om succesvol te stoppen met roken. Het boek bevat behalve instructies en de recht door zee aanbevelingen ook leuke en grappige voorbeelden. Dit maakt dat het boek ook nog eens enerverend om te lezen is.

Het boek van Allen Carr kun je via deze link voordelig bestellen.

Naar Boek Allen Carr

Het boek van Allen Carr is nog steeds zeer relevant en heeft veel goede tips. De uiteengezette methode wordt erg leuk beschreven. Dit maakt alles dat je erg veel motivatie krijgt om te gaan stoppen met roken. Uiteraard is hierbij wel een gezonde dosis wilskracht noodzakelijk.
9 Review Score
Uitstekend

Het boek van Allen Carr is nog steeds zeer relevant en heeft veel goede tips. De uiteengezette methode wordt erg leuk beschreven. Dit maakt alles dat je erg veel motivatie krijgt om te gaan stoppen met roken. Uiteraard is hierbij wel een gezonde dosis wilskracht noodzakelijk.

Allen Carr Methode
09/08/2014
9/10
User Rating: 4.03 (3 votes)