De Opluchting

7.5
User Rating: 2.59 (6 votes)

De OpluchtingklEen nuttige handleiding voor het stoppen met tabak is het boek “De Opluchting” van Jan Geurtz. Het boek behandelt de oorzaken van het roken en gaat tevens in op het effectief weerstand bieden tegen de ontwenningsverschijnselen. De Opluchtingsmethode lijkt hierin sterk op het boek van Allen Carr. De samensteller van het boek geeft dit ook toe. De Opluchtingsmethode gaat in feite dieper in op de basisbeginselsen van de Allen Carr methode, vooral op het mentale en psychologische aspect van de emotionele verslaving. Het boek wordt al reeds meer dan 15 jaar uitgegeven en is nog steeds populair.

Aan het boek zit ook een ook een optionele dagcursus gebonden. Deze cursus is vrij prijzig voor zo’n €250,- per dag. Men stelt dan wel dat je door middel van deze cursus volledig van het roken wordt afgeholpen. Maar ben je een zelfstandig persoon dan kun je ook effectief stoppen met behulp van het boek alleen.

Hoe werkt de Opluchting-methode?

Het boek bestaat uit zo’n 40 hoofdstukken. In de eerste reeks hoofdstukken worden de achtergronden van het roken uit te doeken gedaan. De tekst gaat dieper in op de oorzaken van het roken en hoe je emotioneel verknocht raakt aan die sigaret.

Het middendeel van het boek gaat meer in op de uitdaging van het stoppen met de inname van tabak. Wat gebeurt er als je stopt en wat voor effecten heeft dit op lichaam en geest? Hier worden ook goede voorbeelden bij gegeven.

Het laatste deel van de Opluchting bespreekt hoe het dan wel moet. Er wordt hierbij met tips gesmeten, de een van meer toepasselijk dan de ander. Verder bevat het boek een voorbeeld van effectieve planning en bespreekt het eventuele bijwerkingen, zoals gewichtstoename, en hoe je dit kunt voorkomen. Aan de hand van het stappenplan van de Opluchting-methode zul je dan effectief moeten kunnen stoppen met roken.

Resultaat van de Opluchting-methode

De meningen van de gebruikers zijn gemengd. Sommige personen melden dat het boek ze heeft geholpen bij het afzweren van tabak, terwijl anderen niet helemaal effectief gestopt zijn. De algemene tendens is wel positief. Het boek de Opluchting is vooral een goede aanvulling op het boek van Allen Carr, ofschoon de twee soms veel overeenkomsten hebben. Wij zien dan ook deze combinatie als een zeer goede “zelf-hulp” handleiding het roken blijvend te kunnen vermijden.

Je kunt nu de laatste editie van het boek “De Opluchting” bestellen voor slechts €10,-.

De Opluchting Bestellen

Gewoon een goed boek als hulp tegen je rookverslaving. Hoewel sommige delen veel weg hebben van Allen Carr, staat het boek toch voldoende op zichzelf. Het is zelfs een uitstekende aanvulling erop, en geeft aanstekelijke voorbeelden om het roken af te zweren.
7.5 Review Score
Goed

Gewoon een goed boek als hulp tegen je rookverslaving. Hoewel sommige delen veel weg hebben van Allen Carr, staat het boek toch voldoende op zichzelf. Het is zelfs een uitstekende aanvulling erop, en geeft aanstekelijke voorbeelden om het roken af te zweren.

De Opluchting
09/08/2014
7.5/10
User Rating: 2.59 (6 votes)