Elektrische Sigaretten

9.5
User Rating: 4.57 (3 votes)

E sigaretten 3klHet gebruik van elektrische sigaretten is zeer populair vandaag de dag. Je kunt elektrische sigaretten – ook wel e sigaretten genoemd – gebruiken als alternatief voor nicotine inname, of als alternatief voor de gewone sigaret. Het is een goed middel dat kan helpen je te stoppen met roken, zolang je voor de nicotine-vrije versie gaat. Wanneer je elektrisch rookt dan rook je in feite waterdamp waaraan bepaalde smaken zijn toegevoegd.

Elektrische sigaretten zijn gebaseerd op een nieuwe techniek die je instaat stellen om de rooksensatie te ondergaan zonder nicotine. E sigaretten zijn nu reeds meer dan 10 jaar te kopen, waarbij elektrisch roken de laatste jaren sterk in opkomst is. Je kunt elektrische sigaretten en bijbehorende smaken eenvoudig online bestellen.

Hoe werken Elektrische Sigaretten?

Een e-sigaret bestaat in feite uit een klein apparaatje dat je aan of uit kunt zetten. Het standaard apparaat bestaat zelf ook weer uit 4 delen: een lampje (voorop de sigaret), een batterij, een verhittend deel en een lang mondstuk waardoor je inhaleert. In het mondstuk kun je een zogenoemde cartridge met bepaalde smaken toevoegen. Het verhittend deel bestaat voor het grootste deel uit een verdamper – ook wel atomizer genoemd. Dit deel zorgt ervoor dat de vulling kan worden verdampt en kan worden geïnhaleerd. Je kunt elektrische sigaretten ook “kaal” roken, met alleen waterdamp dus.

De meeste vloeistoffen (“e-iquids”) bevatten bepaalde chemische stoffen en ook een klein deel nicotine. Het deel nicotine is wel veel lager dan bij een normale sigaret. Je kunt een elektrische sigaret dus als een goede tussenstap zien als je wilt gaan stoppen met roken, want je verlaagt met het gebruik de inname van nicotine aanzienlijk. Hierdoor zul je sterk minder ontwenningsproblemen kennen.

Dit heb je nodig

Je kunt volledige pakketten kopen voor elektrische sigaretten. Hierin zitten alle onderdelen, inclusief een oplader voor de batterij. Vaak worden er ook speciale cartridges voor de smaken bijgeleverd, maar je kunt deze ook afzonderlijk online bestellen. Er zijn e-liquids die nicotine bevatten en ook zonder nicotine. Als je wilt stoppen met ouderwets roken dan is het van belang dat je nicotine gehalte langzaam afbouwt.

Een starterspakket is te verkrijgen voor rond de €50,-, terwijl een flesje e-liquid zo rond de €20,- doet. Je kunt met 1 flesje gelijk aan 200 sigaretten roken. Als je het dus vergelijkt met normale tabak-sigaretten dan is elektrisch roken op de lange termijn dus een stuk goedkoper.

Het resultaat van Elektrische Sigaretten

E-sigaretten hebben naast de prijs nog een aantal sterke voordelen boven gewone tabaks-sigaretten. Zo zul je je nicotine-inname in ieder geval sterk verminderen. Tevens bevatten elektrische niet die chemische stoffen die wel te vinden zijn in normale sigaretten. Je zult jezelf hierdoor een stuk gezonder gaan voelen. Andere kleine voordelen zijn dat je bijvoorbeeld geen last hebt van as, het meeroken van anderen sterk wordt verlaagd en dat er geen tabaksgeuren achterblijven op je handen, kleding en in huis.

Je kunt met elektrische sigaretten dus goed stoppen met “ouderwets roken”, want roken doe je natuurlijk nog wel, maar dan een stuk gezonder. Wil je echt van je nicotineverslaving af dan kun je kiezen voor de cartridges zonder nicotine. Hierdoor is dit een uitstekende optie als je niet aan de medicijnen wilt of als een mentale methode je te zwaar lijkt. Het roken van e-sigaretten is daarbij ook gewoon nog eens een erg plezierige bezigheid.

Bekijk hier een overzicht van alle elektrische sigaretten met onze top 10 van de beste opties.

Wil je van de nicotine af maar toch blijven roken dan zijn elektrische sigaretten de beste keuze. Het is effectief, lekker en op de lange termijn ook goedkoper dan analoge sigaretten. Met elektrische sigaretten houd je het plezier geheid in de dag.
9.5 Review Score
Uitstekend

Wil je van de nicotine af maar toch blijven roken dan zijn elektrische sigaretten de beste keuze. Het is effectief, lekker en op de lange termijn ook goedkoper dan analoge sigaretten. Met elektrische sigaretten houd je het plezier geheid in de dag.

Elektrische Sigaretten
09/08/2014
9.5/10
User Rating: 4.57 (3 votes)