Lasertherapie

6
User Rating: 3.23 (2 votes)

LasertherapieklDe methode van laserbehandeling tegen roken is vrij nieuw. Lasertherapie is in feite een nieuwerwetse benadering van een behandeling met acupunctuur. In plaats van naalden wordt er echter een laser gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je pijnloos kunt stoppen met roken.

Lastertherapie is de afgelopen jaren een stuk meer populair geworden. Een van de meer bekende aanbieders van deze vorm van therapie is ProStop. Men stelt dat hun aanpak met laser wetenschappelijk is aangetoond. Er zijn echter ook andere goede aanbieders voor lasertherapie.

Hoe werkt Lasertherapie precies?

Voordat je met de lasertherapie begin zal er een kenningsmakinggesprek zijn met de behandelende partij. Tevens krijg je voordat je begin met de behandeling ook een aantal handige tips mee. Dit zorgt ervoor dat de behandeling nog gladder kan verlopen. Je plant tevens een afspraak voor behandeling in.

Tijdens de behandeling met de laser worden bepaalde punten van je lichaam beschenen. Omdat een laser in feite niets anders dan een zeer sterke lichtbundel is, worden bepaalde lichaamspunten positief gestimuleerd. Het gevolg is mede dat er meer endorfine in je hersenen wordt aangemaakt. Endorfine is een natuurlijk stof en geeft je een gelukkig gevoel. Tevens zal de energiebalans in je lichaam meer gelijk worden gebracht door de lasertherapie.

Men stelt dat je in de maanden na de therapie je je gezonder gaat voelen en een afkeer krijgt van alles wat ongezond is, waaronder dus ook tabak en nicotine.  De theorie is dan ook dat je dan geen last gaat krijgen van ontwenningsverschijnselen. Vaak is er maar 1 laserbehandeling nodig voor een goed resultaat. Een enkele behandeling duurt gemiddeld een uur.

Resultaat van Lasertherapie

Lastertherapie om te stoppen met roken is vrij nieuwerwets. Hierdoor is er nog niet heel veel bewijs dat het goed kan werken. Ook is het in Nederland nog in opkomst. Veel (ex-)rokers die een laserbehandeling hebben ondergaan ondervonden toch ontwenningsverschijnselen na de behandeling. Dit geeft aan dat lasertherapie niet voor iedereen even geschikt is. Je zou het in dit opzicht kunnen vergelijken met de effecten van acupunctuur, maar dan in een modern jasje.

Lasertherapie lijkt daarom niet direct de perfecte oplossing om te kunnen stoppen met roken. Wel kan het een goed extra hulpmiddel zijn, aangezien het je in een relaxte staat brengt en je mentaal wel de overtuiging krijgt dat je je nicotineverslaving gaat overwinnen. Lichamelijk kan err echter nog wel drang zijn naar tabak. Lasertherapie zou je dus goed kunnen combineren met Nicotinell of een speciale anti-roken patch.

Lasertherapie is een vrij nieuwe en erg interessante aanpak om het roken te stoppen. Op de lange termijn kan het een uitstekend middel zijn. Heden is lasertherapie echter niet altijd even effectief, waardoor je bij andere hulpmiddelen beter af bent.
6 Review Score
Voldoende

Lasertherapie is een vrij nieuwe en erg interessante aanpak om het roken te stoppen. Op de lange termijn kan het een uitstekend middel zijn. Heden is lasertherapie echter niet altijd even effectief, waardoor je bij andere hulpmiddelen beter af bent.

Lasertherapie
09/08/2014
6/10
User Rating: 3.23 (2 votes)