Luxopunctuur

5
User Rating: 2.33 (10 votes)

LuxopunctuurkklEen behandeling met luxopunctuur is in feite niets anders dan een variant op lasertherapie en acupunctuurtherapie tegen roken. Tijdens de luxopunctuur wordt er meer een speciale lichtstraal bepaalde zenuwpunten van je lichaam beschenen. De lichbehandeling moet je dan ontstressen en ontspannen maken. Vervolgens zou je dan minder last moeten krijgen van ontwenningsverschijnselen. Luxopunctuur wordt ook wel eens ingezet tegen overgewicht, omdat ook dat kan voortkomen uit stress en emotionele oorzaken, net zoals bij rookgedrag.

Hoe werkt Luxopunctuur?

Tijdens een behandeling wordt er met een speciale lichtpen bepaalde lichaamspunten beschenen. Deze pen bevat speciale infrarood licht, wat zenuwpunten losser kan maken. Deze zenuwpunten, ook wel stresspunten of reflexpunten genoemd, zorgen ervoor dat je spanningen en pijn in je lichaam hebt. Wanneer deze punten door de infrarood pen onder behandeling zijn genomen, zullen deze spanningen en pijntjes verdwijnen. Hiermee verdwijnt ook meteen de oorzaak van de drang naar de sigaret.

Een bijkomend voordeel van Luxopunctuur is dat je hormoonbalans weer terug in orde komt, en je hersenen meer endorfine aanmaken. Het gevolg hiervan is een gelukzaliger gevoel. Dit kan de zucht naar nicotine ondervangen. Een gelukkig mens heeft immers minder hulpmiddelen nodig om zich goed te voelen.

Een Luxopunctuur behandeling duurt gemiddeld zo’n 40 minuten. Vaak zijn er 3 behandelingen nodig om van het roken af te komen. Tevens vindt er gewoonlijk een kort intakegesprek plaats, waarbij je doelstellingen en rookgedrag worden besproken.

Resultaat van Luxopunctuur

Luxopunctuur lijkt in haar aard heel sterk op lasertherapie. De behandeling is wat anders vanwege het gebruik van andersoortig licht en onderliggende filosofie. Maar ook bij luxopunctuur geldt dat het vooral een hulpmiddel lijkt om te kunnen stoppen met roken. Het is geen wondermiddel of een absoluut handvat waarmee je van je nicotineverslaving af kunt komen.

Volgens de klinieken die het product aanbieden heb je 3 behandelingen nodig om van het roken af te komen. Veel patienten meldden echter dat ze over de loop van tijd de trek naar nicotine hebben kunnen weerstaan en weer aan het roken zijn geslagen. Luxopunctuur lijkt dus vooral een goede therapie tegen stress, maar geen waterdichte methode om te kunnen stoppen met roken.

Luxopunctuur lijkt sterk op lasertherapie, ook wat betreft effectiviteit. De focus bij luxopunctuur ligt echter sterk op het ontstressen zodat je de oorzaken van je rookgedrag tegen kunt gaan. Dit is niet altijd even succesvol.
5 Review Score
Matig

Luxopunctuur lijkt sterk op lasertherapie, ook wat betreft effectiviteit. De focus bij luxopunctuur ligt echter sterk op het ontstressen zodat je de oorzaken van je rookgedrag tegen kunt gaan. Dit is niet altijd even succesvol.

Luxopunctuur
09/08/2014
5/10
User Rating: 2.33 (10 votes)